Ostala ponudba

Vabimo vas k ogledu naše ponudbe kakovostnih materialov za urejanje zunanjih površin.

Travne mešanice Feldsaaten Freudenberger za urejanje zunanjih površin

Ene najkakovostnejših travnih mešanic na svetu.

travna mešanica
Travna mešanica

Uporablja se jih na najpomembnejših travnih nogometnih, teniških in golf površinah, igrišča za jahanje in tekmovanje konj, parkov, okolic hiš, komunalnih površin. Zelo kakovostne travne mešanice odlikuje predvsem hitro rast in regeneracijska sposobnost in lep izgled trav.

Ponudba obsega mešanice trav za:

 • športna in golf igrišča,
 • okolice hiš,
 • specialne trave za brežine,
 • senčne lege,
 • parke.

 

PRO SLO Novasan

substrat_zemlja-225x300
Substrat zemlja

Cvelbar special substrat zemlja za urejanje zunanjih površin

Profesionalni vrtnarski substrat, pakiran v lično embalažo. Sestavljen je iz vrhunskih severnonemških šot, kremenovo mivko humusa, dodanimi gnojili, mikroelementi, ki so potrebni za bujno rast in razvoj rastlin, ter gline v pravilnem razmerju, ki mu daje izredne puferne sposobnosti in hkrati visoko sposobnost zadrževanja vode. Po naši recepturi mešajo substrat v podjetju Novasan na Severu Nemčije, substrat je primeren za naše podnebne razmere, pakiranje v 40 in 80 L vreče.

Uporabljamo ga pri sajenju:

 • balkonskih rastlin,
 • zunanjih korit,
 • obešank,
 • posodovk,
 • za zunanje saditve,
 • pri setvi trave…

Macesnov okrasni dekor za urejanje zunanjih površin

macesnov_lubni_dekor-225x300
Macesnov okrasni dekor

Ohranja rahlost in vlažnost zemljišča, ščiti rastline pred mrazom ter preprečuje klitje plevelov.

Je ekološki izdelek, ki zagotavlja čudovit okrasni učinek na vrtovih in okrasnih gredah.

Sestavljeno 100% iz macesna in delno prečiščen dveh velikosti, srednja (10-20mm) in velika (20-45mm).

 

 

 

 

Kokosova mreža

Kokosova mreža
Kokosova mreža
Kokosove mreže se uporabljajo za urejanje zunanjih površin, predvsem za erozijsko zaščito brežin pri gradnji cest in železnic, urejanju vodotokov, zavarovanju brežin jezer, ozeljevanju smučarskih terenov, stabilizaciji plazov in pri vseh drugih gradnjah, kjer je potrebno proti erozijsko varovanje v daljšem časovnem obdobju.
TIP mreže CY 7
Velikost okna v mreži (mm) 15 x 12
Debelina (mm) 5-6
Dolžina (m) 20
Širina (m) 2
Ploščinska masa (g/m2) 700
Pretržna sila (kN/m) 20%
Pokritosti terena 55-60
Čas razgradljivosti (let) 5-7

Kokosove mreže nudijo v začetni kritični fazi, po končanju gradbenih del in v začetku vegetacije, optimalno zaščito pobočja proti eroziji. Mlada vegetacija še ne more v začetku prevzeti obremenitev, kajti koreninski sistem še ni razvit in vegetacija se še ni utrdila s podlago. Z uporabo kokosovih mrež dajemo mladi vegetaciji odlične pogoje za razvoj in stabilnost ter s tem preprečujemo erozijsko škodo. Poleg tega, pa s sidranjem dosežemo površinsko stabilizacijo brežine in preprečujemo možne površinske zdrse zemljine. Po nekaj letih, ko vegetacija prevzame nase funkcijo zaščite proti eroziji, se tudi kokosova mreža razgradi oz. se skompostira, kar ugodno vpliva na nadaljnji razvoj vegetacije.

Zaradi kemijske sestave kokosove vrvi, ki je izdelana iz čistih kokosovih vlaken in je osnova za izdelavo kokosovih mrež, le-te obdržijo svoje raztezne karakteristike pod različnimi vremenskimi vplivi ( dež, sneg, suša, zmrzal ), poleg tega pa je njihova prednost v tem, da zadržujejo vlago in omogočajo hitrejšo kaljivost semen zaradi ustvarjanja ugodne mikro klime. Ne obremenjujejo okolja, saj se po določenemu času ( 5 – 7 let ) razgradijo – skompostirajo, odvisno od kvalitete zemlje.

Zaščita erozijsko kritičnih površin s kokosovimi mrežami je enostavna, hitra, funkcionalna in okolju prijazna. Na zravnano podlago, s katere smo odstranili grobe neravnine, posejemo z ustreznimi semeni v odvisnosti od pobočja in vrste vegetacije. Izberemo primerno gostoto mreže in jo položimo na pripravljeno površino ter jo učvrstimo na podlago s sidrnimi elementi. Mreža se popolnoma prilega neravnemu reliefu terena in ustvarja estetski videz urejenega okolja.

Kokosova mreža je vsestransko uporabna pri urejanju zunanjih površin.

 

Biorogoznica

biorogoznice
Biorogoznica

BIOROGOZNICE se predvsem uporabljajo za urejanje zunanjih površin, kjer je velika nevarnost erozije, saj omogočajo protierozijsko zaščito srednje strmih brežin, mestnih nasadov, plantažno gojenje rastlin in predvsem tam, kjer želimo, da zmanjšamo stroške kasnejšega vzdrževanja in urejanja nasadov in brežin.

BIOROGOZNICE so izdelane iz naravnih, okolju prijaznih in ekološko razgradljivih materialov. Osnovni material iz katerega so izdelane je kokos, tako da so primerne za urejanju zunanjih površin pri vseh klimatskih pogojih. Zaradi materiala iz katerega so izdelane, zagotavljajo takojšnjo zaščito pred vremenskimi vplivi kot so dež, veter, nizke in visoke temperature. Imajo tudi sposobnost, da zadržujejo vlago, preprečujejo rast plevela, ohranjajo stabilno mikroklimo in ne zmanjšujejo vsebnost dušika v zemlji, ker je na spodnji strani propustna fotorazgradljiva polipropilenska folija. Po položitvi na pripravljen teren le-tega 100% prekrijejo in s tem dajejo videz urejenosti, saj ne odstopajo od naravnega okolja in tudi imajo to prednost, da ni potrebnega dodatnega vzdrževanja.

Biorogoznice brez folije
Sestava materiala 100% kokos
Ploščinska masa (g/m2) 400
Dolžina (m) 50
Širina (m) 1,2
Površina (m2) 60
Teža bale (kg) 18
Čas razgradljivosti (let) 3-5
biorogoznice_zf
Biorogoznica s folijo

BIOROGOZNICE so lahke in enostavne za polaganje, poleg tega se popolnoma prilagodijo terenu in s tem nudijo optimalno zaščito mladih sadik kakor tudi zaščito proti eroziji. Glede na sestavo materiala iz katerega so narejene, je njihova doba razgradljivosti od 36 – 60 mesecev. Pritrditev na podlago se izvede s kovinskimi ” U ” sidrnimi elementi, dolžine 20 – 30 cm in debeline 4 – 6 mm odvisno od podlage in tudi od pričakovanih erozijskih obremenitev.

Biorogoznice s folijo
Sestava materiala 100% kokos
Ploščinska masa (g/m2) 600
Dolžina (m) 50
Širina (m) 1,2
Površina (m2) 60
Teža bale (kg) 36
Čas razgradljivosti (let) 3-5